Recept

Den här sidan har vi skapat som inspiration till dig som vill utesluta gluten, mjölk- och sojaprodukter ur sin kost men tycker att det känns svårt. Det är en process att ta det steget, och det känns i början som att man inte får äta någonting alls. Men när man väl har lärt sig vad man bör undvika och vad man kan äta istället så är det inte så svårt.

I dag finns det mycket bra ersättningsprodukter, och kunskapen om vilken skada gluten, kasein (mjölkprotein) och sojaprotein gör mot våra tarmar och därmed vår hälsa, ökar snabbt. Det finns många fina matbloggar och sidor på nätet med massor av recept på god gluten-, kasein- och sojafri mat. Under länkar hittar du några av sidorna. På den här sidan hittar du våra egna favoritrecept.

När man gör en kostomläggning rekommenderar vi att man gör en bioresonans analys för födoämnes intoleranser så att man inte byter ut något man inte tål mot något annat man inte tål. Läs mer här >>>

Som utgångspunkt för dessa recept har vi använt ekologiska råvaror, allting är gjort från grunden, det vill säga vi använder inte några halvfabrikat eller andra tillsatser. Många halvfabrikat kan innehålla gluten i dold form, till exempel glukossirap eller modifierad stärkelse gjorda på vetemjöl, och äter man det ser man inte samma resultat som en strikt glutenfri kost ger.

Här är en lista på många av de fällor till gluten som finns i affärerna. >>>